Tendinte cu privire la piata muncii

Piata muncii a fost zguduita de schimbarile bruste pe plan economic si companiile au dezvoltat preferinta angajarii persoanelor , cu precadere , pe perioadae determinate de timp. Calculul angajatorilor e simplu : daca cerintele pietei cresc, atunci angajeaza mai multi oameni, daca scad, atunci isi reduc personalul, deci contractul de munca pe o perioada determinata reprezinta un mare avantaj pentru angajatori.

De suferit au , binenteles candidatii pentru locurile de munca deoarece marea majoritate doresc stabilitate.

Ce-i de facut ?

Avand in vedere ca incetarea contractului de munca , daca esti angajat pe o perioada determinata de timp,  nu depinde de abilitatile tale profesionale ci mai degraba de posibilitatea financiara a angajatorului, este de preferat sa se profite de orice job care le apare in cale, chiar daca vine la pachet cu o data de expirare. Niciodata nu se stie ce urmeaza, poate angajatorul se decide sa te pastreze., poate situatia financiara se schimba, poate echipa se mareste sau apare oportunitatea unui transfer la alta echipa, etc.

Ca si in perioadele precedente, angajatorii vor cu orice chip sa angajeze tineri cu experienta, deci, orice job , chiar pe o perioada determinata, reprezinta o experienta relevanta.

Scurte recomandari:

Sa fii dedicat firmei, azi mai mult decat ieri ;

Sa muncesti mai mult si mai bine azi ;

Dovedeste de fiecare data ca munca ta aduce beneficii clare firmei ;

Fii activ si promoveaza idei noi, pentru imbunatatirea calitatii muncii desfasurate ;

Punctualitatea sa fie cartea ta de vizita ;

Nu fugi de munca desfasurata peste program, daca aceasta este recunoscuta si renumerata corespunzator;

Expert mediere profesionala 1

Octavian Turcu