A venit vara!

În ciuda posibilității de a preciza evidentul, de astăzi vara și-a intrat în drepturi, oficial. Deși aveam temperaturi mari de ceva timp, doar astăzi începe pe calendar vara. Asta înseamnă că de astăzi începem să ne gândim la activitățile specifice, cum ar fi înnotul, baia de soare și grătarele, iar pentru școlari cea mai mare pauză de la anosta activitate școlară.

Pentru multă lume vara înseamnă pauză, repauz, și foarte mult soare. Pentru noi înseamnă de asemenea o oportunitate de a face ceea ce ne place ori ne dorim foarte mult, într-un ritm ce ne permite să ne ocupăm de aceste activități în cel mai eficient mod posibil.

În primul rând trebuie să ne gândim că în această perioadă nu poțem sta afară toată ziua. În trei luni de vară ajungi să te plictisești de a mai sta la plajă. În al doilea rând, nu e chiar bine să stai la orice oră la soare, ori să ieși afară. La temperaturi de peste 35 de grade, cred că nu ar trebui nimeni să iasă afară în mijlocul zilei.

Oricum ar fi vara din punctul nostru de vedere este o periaodă extraordinară pentru a învăța ori pentru a ne căuta un loc de muncă. Totă vara precum și finalul ei reprezintă o perioadă în care locurile de muncă apar ca ciupercile după ploaie. În această perioadă apar locurile de muncă sezoniere, în special cele în domeniul turismului și agrementului precum și al serviciilor conexe, și sunt de asemenea multe locuri de muncă oferite pentru a înlocui angajații indispensabili ce sunt plecați în concediu.

Totodată e o perioadă perfectă pentru perfecționare profesională, timpul fiind prielnic pentru asemenea activități și gândindu-ne la a fi pregătiți pentru sezonul de angajări din toamnă.

Pe toată perioada verii Fundația Serviciilor Sociale Bethany vă așteaptă în continuare la cursurile de inițiere și calificare, și vă ajută apoi în intermedierea căutării unui loc de muncă.