Iarna-i grea, omătu-i mare

Și totuși semne bune anul are

Iată că ne aflăm cam pe la începutul unui nou an de proiect. Și deși e un început, începem să ne gândim încet, încet și la faptul că în curând proiectul se va termina. Bineînțeles că a mai rămas un an, dar, asta înseamnă de fapt că suntem fix la jumătatea proiectului!

Uitându-ne în urmă, la ceea ce a s-a întâmplat în cadrul proiectului putem vedea o grămadă de activită-ți ce au avut un impact serios asupra persoanelor cu dizabilități participante în cadrul proiectului. Eu unul sunt formator, și prin urmare, atenția î-mi este îndreptată în special cursurilor derulate în ultimul an. Prin mâinile noastre trecuseră aproape o sută (da 100) de cursanți! Mă refer acum doar la cursurile de competențe comune, cum ar fi competențele antreprenoriale, civice și sociale sau informatice. Să nu uităm totuși, că am avut beneficiari și pe cursuri de calificare, maseor sau lucrător comercial.

Cea mai mare bucurie pentru noi în ultimul an a fost interesul pe care beneficiarii l-au arătat față de aceste cursuri. De exemplu, vă spuneam că anul are semne bune, și prin acestea mă refer la faptul că lunea aceasta a îneput o nouă serie a cursului de competențe informatice. Și asta înseamnă ca am depășit 100 de participanți la cursurile organizate cu formatori în cadrul proiectului.

Vremea se pare că nu ține cu noi acum, la începutul acestui an, și ne îngreunează desfășurarea activităților. Se ajunge mai greu la destinație cînd toate drumurile sunt înzăpezite. Sperăm ca iarna aceasta bogată să fie un semn pentru un an plin de reușite pentru toată lumea. Ne bucurăm că participanții la curs au avut tăria – și și-au arătat interesul față de ceea ce încercăm să facem și pentru viitorul propriu – de a înfrunta gerul și au venit la curs. Îi așteptăm și săptămâna viitoare, când sperăm ca vremea să fie mai blândă cu noi.

Iar tuturor persoanelor cu handicap, în căutarea unui loc de muncă, din județul Arad, vă așteptăm să vă înscrieți în proiectul nostru, pentru a beneficia de asistență specializată în găsirea unui job, și de cursuri autorizate, ce ar putea crește valoarea voastră pe piața muncii.

A mai rămas un an. La Mulți Ani!