Despre cursurile de competențe sociale

In perioada 17-25 Octombrie 2011 Fundatia Serviciilor Sociale Bethany in colaborarea cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad a organizat cursul de initire in Comptetente Sociale si Civice adresat persoanelor cu dizabilitati in cautrea unui loc de munca din judetul Arad.

Cursul s-a bucurat de apreciere din partea participantilor si de critici constructive. Spicuim mai jos citeva din parerile  participantilor asa cum au reiesit  din evaluarile lor cu privire la curs.

Puncte slabe ale cursului asa cum au fost apreciate de participanti ar fi: scurta durata a cursului, unele teme nu au prezentat interes, prea multa informatie, prea putina informatie.

Ca si puncte tari ale cursului au fost mentionate urmatoarele: posibilitatea de socializare intr-un cadru prietenos si incurajant, formarea de relatii noi atit cu colegii cit si cu personalul Bethany, dobindirea unor cunostinte noi despre democratie, sistemul de votare, drepturi,si raspunderea cu promptitudine la socilitari

 Si exact in cuvintele participantilor aprecieri vis-à-vis de cursul de Competente Sociale si Civice:

Mi-a placut amabilitatea si libertatea, rabdarea investita

“Timpul a fost prea scurt. Ar trebui sa fie mai multe ore de curs.”

“Am cunoscut persoane noi. Relatia foarte buna cu colegii. Personalul acestei fundatii este foarte intelegator, respectuos calm.”

“Mi-a placut ce am invatat despre democratie si cum am comunicat”

“Nu ma intereseza democratia. Era mai bine pe vremea lui Ceausescu- toate persoanele aveau un loc de munca.”

“Unele subiecte nu au fost interesante.”

“Mi-a placut ca mi s-a dat toate documentatia ceruta de mine referitoare la drepturile omului, CV, legea privind facilitatile la locuinte publice, la transport, modelul medical si social al dizabilitatii, etc.”

Pe aceasta cale, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany multumeste participantilor la curs pentru sugestiile si criticile constructive, si pentru ca si-au impartasit experienta de viata cu noi si cu ceilalti colegi. Am invatat cu totii ceva nou si am cistigat noi prieteni.