De ce sa angajam persoane cu dizabilități?

Deși deficitul forței de munca din anumite domenii si criza talentelor afectează destul de puternic companiile, foarte puține caută soluții reale pentru aceste probleme. Cele mai multe ignora, de exemplu, faptul ca persoanele cu dezabilități ar putea contribui la ameliorarea acestei situații. Pe deasupra, angajarea persoanelor cu handicap le poate aduce angajatorilor bani in plus si o imagine mai buna.

Este un lucru cert ca printre persoanele cu dezabilități exista mulți potențiali angajați de valoare, care ar putea sa reducă din deficitul de talente sau sa ocupe posturile neacoperite din cauza numărului mic de specialiști din anumite domenii. In UE, tendința companiilor de a lua in considerare si persoanele cu dezabilități atunci când fac recrutări nu mai reprezintă o noutate, dar situația nu este cea scontata de autorități.

In Romania potrivit Autorității Naționale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH), la noi in tara trăiesc peste 600.000 de persoane cu dizabilități, dintre care aproape jumătate au disponibilitatea de a se încadra in munca (adică au versta corespunzătoare, iar handicapul nu le condiționează decât parțial activitatea). Totuși, la nivel național, numai 9% dintre aceste persoane (adică mai puțin de 25.000) au un loc de muncă.

Statul a acordat, de-a lungul timpului, prea putina susținere procesului de integrare in munca a oamenilor cu handicap.

Pe de alta parte, foarte puține companii investesc timp pentru a se informa in legătura cu procedurile si beneficiile pe care le implica angajarea persoanelor cu dizabilități. In plus, de multe ori, cheltuielile pentru adaptarea infrastructurii firmei la nevoile acestor angajați le par mult prea mari firmelor, iar procedurile de subvenționare a cheltuielilor prea complicate

Pe lângă faptul ca o persoana cu handicap poate acoperi un post pentru care nu se găsesc candidați cu pregătirea si calitățile necesare, companiile pot obține si diferite ajutoare din partea statului. Potrivit legii 76/2002, companiile care angajează pe o perioada nedeterminata persoane cu dizabilități sunt scutite de la plata contribuției datorate la bugetul asigurărilor pentru șomaj, pe o perioada de 18 luni. Pentru o perioada identica, firmele primesc din partea statului pana la 800 de lei lunar (valoarea unui salariu minim brut si jumătate) pentru fiecare persoana cu handicap angajata. Statul mai subvenționează parțial sau complet si alte cheltuieli, precum cele destinate adaptării mediului de lucru, achiziționării de echipamente speciale sau transportului persoanelor cu dizabilități de acasă la serviciu si invers, in cazul in care acest lucru este necesar.

ONG-urile contribuie si ele la încadrarea in munca a persoanelor cu handicap. Acestea pot furniza modele de bune practici si pot genera o mobilizare a resurselor publice pentru a facilita angajarea persoanelor cu dizabilități.