Comunicat de presă – Campanie angajatori

În perioada 1 Ianuarie 2011 – 31 Decembrie 2012, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad şi Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad au în implementare proiectul  „ProAct – Măsuri active pentru integrarea profesională a persoanelor cu handicap”.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5 – „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Intervenţie 5.1. – „Dezvoltarea si implementarea măsurilor active de ocupare”.  Valoarea totală a proiectului este de 2.087.920,00 lei, din care valoarea contribuţiei FSE este de 1.849.957,20 lei, valoarea contribuţiei de la bugetul naţional este de 182.962,80 lei, iar contribuţia proprie a beneficiarului de grant este de 55.000,00 lei.

Scopul proiectului vizează dezvoltarea şi implementarea unui program integrat de măsuri active de ocupare în rândul persoanelor cu handicap, aflate în căutarea unui loc de muncă, din judeţul Arad, cu accent pe îmbunătăţirea capacităţilor individuale de ocupare.

Beneficiarii proiectului vor fi 200 de persoane cu handicap din judeţul Arad, aflate în căutarea unui loc de muncă.

Campania de informare/conştientizare/sensibilizare a potentialilor angajatori are ca scop cunoaşterea potenţialilor angajatori, distribuirea de pliante în vederea cunoaşterii facilităţilor de ordin fiscal şi a cunoaşterii beneficiarilor proiectului.

In data de  30.09.2011, se va desfăşura o actiune de distribuire  pliante in zona centrala a municipiului Arad, intrele orele 10.00-15.00, in vederea sensibilizarii potentialilor angajatori.

Actiunea de distribuire de pliante se desfasoara în cadrul campaniei de informare  / conştientizare / sensibilizare a potenţialilor angajatori ai persoanelor cu handicap, beneficiari in cadrul proiectului ProAct-Masuri active pentru integrarea profesionala a persoanelor cu handicap.

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţa socială.

Fundatia Serviciilor Sociale Bethany

Calea Dorobantilor  nr. 4, Timisoara

Persoana de contact: Codruţa Stoian, Manager proiect

Tel/fax: 0256 499 431; 0356 401 984