O noua grupă la cursurile de Conpetențe Sociale și Civice

IMG_2523Fundatia Serviciilor Sociale Bethany anunta inceprerea pe data de 8 August 2011 a celui de al doilea curs de initiere in COMPETENTE SOCIALE SI CIVICE  destinat persoanelor cu dizabilitati din Arad din cadrul proiectului “ProAct – masuri active pentru integrarea profesionala a persoanelor cu handicap” finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Partenerii Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany in acest proiect sunt Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilui din Arad si Universitatea de Vest “Vasile Goldis” din Arad.

Cursul este acreditat CNFPA si va fi organizat in perioada 8-23 August, 2011 la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilui din Arad de pe strada Iustin Marsieu, nr.22A.

Cursul isi propune sa familiarizeze participantii cu conceptele de democratie, justitie, egalitate de sanse, discriminare, dizabilitate si drepturile omului. Participantii vor dobindi abilitati de autoreprezentare si de comunicare in grup si vor invata tehnici deIMG_2524IMG_2525
negociere.

Cursul este organizat pe trei module, fiecare modul cuprinzind 3 ore de pregatire teoretica si 6 ore de pregatire practica. Fiecare modul incepe cu definirea si aprofundarea conceptelor de baza fiind urmat de exercitii de grup si individuale care permit cursantilor sa-si dezvolte aptitudini si competente sociale si civice.

Cursul se incheie cu examenul de absolvire pe data de 23 August, 2011care se sustine in fata unei comisii formate din un reprezentant al furnizorului de formare si doi experti desemnati de Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala Timis.
Cursantii care promoveaza examenul de absolvire vor obtine un certificat de absolvire pentru programul de initiere in competente sociale si civice.
Participantii care nu se prezinta la examenul de absolvire sau nu il promoveaza vor primi o adeverinta de participare la programul de initiere.