Cursuri de Tehnologia Informației și Comunicare

În săptămâna 11-15 iulie 2011 au început primele cursuri de Tehnologia Informaţiei şi Comunicare pentru persoanele cu handicap.

Cursurile sunt menite atât pentru a ajuta persoanele cu dizabilități ce participă la aceste cursuri să fie mai competitivi pe piața muncii, fiind certificate CNFPA pentru nivelul inițiere, cât și să scadă diviziunea tehnologică (Digital Divide) din țara noastră prin creșterea numărului persoanelor cu abilități de utilizare PC și Internet (aproximativ 6 din 10 Români nu au utilizat nici  măcar o dată internetul până la finalul lui 2010).

În această prima tură de cursuri au început două grupe de cursanți foarte entuziaști șă cu o dorință mare de a învăța. Sunt bucuroși că li se oferă această șansă și au identificat deja unde le va fi de folos computerul și ce activități vor putea de acum aborda și  rezolva mai ușor: scrierea de cereri cu ajutorul Word, comunicarea rapidă prin intermediul poștei electronice, accesul mai rapid la informația oferită de către autorități și posibilitatea de a interacționa cu acestea, etc. Desigur cei mai mulți văd și posibilitatea unei angajări ca urmare a promovării acestui curs.

Promovarea examenului se va face în urma unei examinări cu reprezentanți AJPS și ai Fundației Serviciilor Sociale Bethany. Prima grupă va susține examenul în data de 22 iulie 2011, iar a doua grupă în data de 28 iulie 2011, după parcurgerea a 24 de ore împărțite pe 3 module (Computer – noțiuni de bază despre tehnologia informației, Word – scrierea de documente cu ajutorul computerului și Internet & E-mail).

Până la sfârșitul acestui an se dorește ca de acest curs să beneficieze minim 40 de persoane dintre care minim 80% să îl promoveze. Cursul este destinat doar persoanelor cu dizabilități din Județul Arad.

Formatori pentru inițierea în Tehnologia Informației și Comunicării sunt Gabriel Iuhasz și Adrian Popovici.